Részletek
Dátum:

április 3

Időpont:

07:00 du. - 09:00 du.

Weboldal:
Event Website
Szervező

Szegedi Kortárs Balett/Szeged Contemporary Dance Company

Weboldal: Organizer's Website
Helyszín

Szegedi Kortárs Balett/Szeged Contemporary Dance Company

Horváth M. u. 3.

Szeged, Hungary, 6720

Bernarda Alba háza: Federico García Lorca drámájában a nyomasztó hagyomány lélekölő ereje boldogtalanná teszi a zord asszony és leányai életét. Aki meghajlik a kemény hagyományok előtt, magára vállalja az örök boldogtalanságot. Aki lázad ellene, mert derűre, boldogságra vágyik, belepusztul.

Exit: A legtöbb fogalom, amelyet önmagunk meghatározásához társítunk, kompromisszumok megkötésére kényszerít minket, függetlenségünk és olykor szabadságunk feladására. Kibújunk a minket terhelő, de egyben a minket terelő korlátok szorításából, és saját ösvényt taposunk a korábbi minták helyett. Kimozdulunk, vagy már rég kimozdultunk a kollektív útról, hogy egy üres térben, megtagadott és elferdített eszmék között bolyongva keressünk valamit.

Tabula rasa: Manapság igyekszünk harmóniát találni kaotikus társadalmunkban. Bár a technológia jobban összeköt minket, mint valaha, mégis egyedül vagyunk. Valódi hőstett megtalálni magunkban az erőt, melynek segítségével képesek vagyunk feldolgozni kínos helyzeteket, elengedni fájdalmas élményeket. Michael Gordon lendületes zeneművére készült koreográfia ennek a kihívásnak tesz eleget. A dallamok látszólag véletlenszerűen jelennek meg, és megszokott struktúrában áramolnak ide-oda, mégis diszharmóniát okoznak. A zavar és a feszültség rivaldafényében olyan fordulóponthoz jutunk, amely egy új kezdet, a tabula rasa szükségességéhez vezet.

áncolják: a Szegedi Kortárs Balett művészei

Fény: Stadler Ferenc

Jelmez: Bianca Imelda Jeremias

Koreográfia: Juronics Tamás

Exit

Táncolja: Takács Zsófia, Czár Gergely, Szigyártó Szandra, Kiss Róbert, Bocsi Petra, Hegedűs Tamás, Stáry Kata, Vincze Lotár, Tokai Rita, Kovács Enikő, Csetényi Vencel

Zene: montázs

Fény: Stadler Ferenc

Jelmez: Bianca Imelda Jeremias

Koreográfia: Czár Gergely

Tabula rasa

Táncolja: Takács Zsófia, Czár Gergely, Szigyártó Szandra, Kiss Róbert, Bocsi Petra, Hegedűs Tamás, Stáry Kata, Vincze Lotár, Tokai Rita, Nier Janka, Kovács Enikő

Zene: Michael Gordon

Fény: Stadler Ferenc

Jelmez: Bianca Imelda Jeremias

Koreográfia: Corneliu Ganea és a társulat

Balettigazgató: Pataki András

Művészeti vezető: Juronics Tamás