MIMIKRI

Szegedi Kortárs Balett és a Nemzeti Táncszínház közös produkciója

 

Elvegyülni, hasonulni, eltűnni- védekezésből vagy zsákmányszerzésből. Az evolúció során számos fajtája alakult ki a mimikrinek, a környezethez való megtévesztő azonosulásnak. Az emberi faj a pszichéjében hordozza a mimikri képességét, a személyiség teljes mértékben képes átformálódni, vagy éppen színleléssel beolvadni a többiek közé. A cél a túlélés, a zsákmány megszerzése, a megtévesztés manipuláció révén, de sosem lehet tudni, hogy ki a vadász és ki a préda.

 

Unsuk Chin, a Berlinben élő, számos rangos, nemzetközi díjjal kitüntetett dél-koreai zeneszerző mestere Ligeti György volt, többek között Sztravinszkij és Bartók zenéjét is meghatározónak tartja kompozíciós stílusában. 2009-ben bemutatott concertoja, a Su a keleti és a nyugati zenei világot ütközteti. Az ősi kínai hangszer, a sheng és a szimfonikus zenekar dinamikus viszonyában a szólóhangszer hol elvegyül, hol eluralkodik, hol teljesen eltűnik a zenekari hangzásban. Egymás árnyékai, visszhangjai lesznek a hangszerek, hangokkal rajzolva meg egy különös mimikri-jelenséget, ahol nem tudni, ki és kihez hasonul valójában.

 

Táncolják: Czár Gergely, Takács Zsófia

valamint Hortobágyi Brigitta, Palman Kitti, Zsadon Flóra, Csetényi Vencel, Hegedűs Tamás, Horváth M. Gergő, Kiss Róbert, Majer Gábor, Bujdosó Anna, Szigyártó Szandra, Bálint Adél,

 

Zene:   Unsuk Chin – Su

Fény: Stadler Ferenc

Tér: Juronics Tamás

Jelmez: Bianca Imelda Jeremias

Konzultáns: Almási-Tóth András

Koncepció: Juronics Tamás

Koreográfia: Juronics Tamás és a társulat

 

Mimikri_technical rider_Hun-Eng