Szegedi Kortárs Balett 2021.
Mesés december

 
Concerto/Vadak (fotó: Tarnavölgyi Zoli)
 
Ünnepi hangulatban, örömteli élményekkel és sikeres produkciókkal zárul a 2021-es év.

A társulat a Diótörő-szezont - a nagyszínházi Concerto bemutató sikerét követően - december 3-án Szegeden, a kisszínházban nyitotta meg. A gyerekelőadást évről évre nagy szeretettel fogadják a vendéglátó városokban, ezúttal Szeged mellett Százhalombattán, és Budapesten az Erzsébetligeti Színházban, valamint a Nemzeti Táncszínházban játszották.
Diótörő (fotó: Dusha Béla)
Az együttes a PICK Szeged Kézilabdaklubbal nemrég megkötött partneri együttműködés eredményeként december 9-én a PICK Aréna megnyitó gáláján kápráztatta el a közönséget.

Az új monumentális sportlétesítményt városi elöljárók és kormánytisztviselők részvételével valódi ünnepi hangulatban adták át. A 8300 fős PICK Aréna megnyitója Juronics Tamás rendezésében egyszerre volt tisztelgés a város kultúrája és sportja előtt. A gálán a Szegedi Kortárs Balett a Blue, valamint a Carmina Burana című koreográfiáiból táncolt részleteket. Carl Orff zeneművét a Gyüdi Sándor vezette Szegedi Szimfonikus Zenekar kísérete mellett Nánási Helga operaénekes, és a Vaszy Viktor kórus adta elő, majd Tötös Roland operaénekes egy híres Puccini-áriát énekelt. A műsorvezetők - Hevér Gábor színművész és Süli Róbert sportújságíró - az ünnepi program keretében különleges díjátadót is celebráltak, ezt követően pedig a PICK Szeged kézilabdacsapat az Aréna első hivatalos mérkőzésén a német THW Kiel csapatát teltház előtt fogadta és győzte le.
Carmina burana (fotó: Sólya Eliza)
Ha december és gyerekelőadás, akkor a sűrű programok ellenére természetesen a jótékonysági tevékenységek sem maradhattak el.

A PICK Szeged-kapcsolat újabb állomásaként a társulat csatlakozott a kézilabdaklub és az MTK Budapest labdarúgócsapat "Kék-fehér csokigyűjtés" elnevezésű kezdeményezéséhez, melynek keretén belül édességet gyűjtöttek állami gondoskodásban élő gyermekek, fiatalok számára. Idén, a mérkőzések és a Diótörő előadások során adományozott csokikat az MTK a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató és az ÁGOTA Alapítvány számára juttatta el.

 
Video: "Kék-Fehér csokigyűjtés"

A másik felkérés idén a Köjkök a Gyermekotthonban Egyesülettől érkezett, ahol hátrányos helyzetű fiatalok élnek. Ők először a Szegedért Alapítvány Gálaestjére kaptak meghívást, ahol a Concerto című táncjátékot nézték meg. Mint azt Tóth Ádám szervező elmondta: hatalmas élmény volt ez a gyerekek számára, akik azután decemberben a Diótörő című darabra is ellátogattak, és a társulat karácsonyi ajándékaival tértek haza.
Köjkök a Gyermekkotthonban Egyesület és a Szegedi Kortárs Balett
Színházi előadásként éled újra 2017-2018 „szuperprodukciója”, a legismertebb hazai énekes-színész előadókat felsorakoztató Álomutazó című családi mese-musical, melynek producere Illés Gabriella, rendezője pedig Juronics Tamás. Idén karácsonykor az ismert mesealakokat a RAM Színházban láthatjuk viszont. A korábbi sztárok – többek között Szabó Győző, Schell Judit, Keresztes Ildikó, Falusi Mariann, Ábel Anita, Varga Viktor vagy Hajdu Steve, és a Szegedi Kortárs Balett táncművészei - mellé csatlakozik majd Wolf Kati és Péter Szabó Szilvia is.
Álomutazó
Köszönjük nézőink, partnereink egész éven át tartó megtisztelő szeretetét, a sok-sok tapsot, kedves levelet, hozzászólást, és a média folyamatos figyelmét!
Áldott karácsonyt és nagyon boldog új évet kíván:
A Szegedi Kortárs Balett társulata
Facebook
Link
Website