Szeged Csillagai: összeér, ami összetartozik


Hosszútávú együttműködésről állapodott meg a Pick Szeged Kézilabdacsapat és
a Szegedi Kortárs Balett

Fotó: Sólya Eliza

Ami a kézilabdában a PICK Szeged, az a táncművészetben a Szegedi Kortárs Balett. A két együttes városunk és régiónk abszolút kiemelkedő, nemzetközi hírű márkája. Az együttműködéssel a #HanbdallFamily és a #KOBAK – a Kortárs Balett Klub egy nagy közösséget alkot a jövőben.

Fotó: Sólya Eliza

Otthonunkon, Szegeden, a mozgáson, és az egészséges életmódon kívül számos közös érték köti össze a két csapatot, így nagy öröm és büszkeség, hogy a mai naptól együtt építjük helyi közösségünket, együtt folytatjuk társadalmi szerepvállalásainkat. Egymás népszerűsítése és kölcsönös támogatása mellett célunk, hogy a #HandballFamily és a #KOBAK együttműködésével még izgalmasabb és színesebb közösséget hozzunk létre, amely Szeged és a régió lakosságát szolgálja.


Speciális otthonban élő gyermekek integrálása a mozgás világába

Közös projektjeink már el is kezdődtek, melynek első lépéseként a táncművészek és a sportolók csatlakoztak a „KöJkök a gyermekotthonban” egyesület támogatóihoz, így a gyermekek megtekinthetik és közelebbről is megismerhetik a táncelőadásokat, és a sportmérkőzéseket. A hódmezővásárhelyi gyermekotthon lakói nemrég a Szegedért Alapítvány Gálaestjén a Concerto című táncjátékot nézték meg, találkoztak Juronics Tamás művészeti vezetővel és Pataki András igazgatóval, és mosolyogva vették körbe Heim Boglárka táncművészt. Ezt követően a Pick Szeged Komló elleni mérkőzésen az újszegedi sportcsarnokba látogattak, ahol többek között Mikler Rolanddal találkoztak, de természetesen a Pick Bullal is összebarátkoztak.

Fotó: Tari Róbert

Fotó: Sólya Eliza


Figyelemfelhívás az egészségügyi szűrések fontosságára

Egészségünk megőrzése mindannyiunk számára a legfontosabb feladat. Dr. Bella Zsolt indítványozására októberben együtt csatlakoztunk a NOÉ Egészségközpont kampányához, hogy felhívjuk a figyelmet a szűréseken való részvétel fontosságára. A nők méhnyakrák és a férfiak középgarat rákjának kialakulásában a HPV fertőzés a legjelentősebb rizikófaktor, előfordulása meredeken emelkedik. Rendszeres HPV alapú szűréssel a megbetegedés korai stádiumban kiszűrhető és megfelelő kezeléssel a daganat kialakulása elkerülhető. Rendszeres szűrővizsgálat hiányában a daganatos megbetegedések gyakorisága drámaian növekszik, késői stádiumú felismerés esetén a gyógyítás esélyei csökkennek. A felnőttek rendszeres szűrővizsgálatát, valamint a HPV védőoltás szerepét már 12-14 éves lányoknak és fiúknak is a szexuális élet kezdete előtt kiemelten fontos hangsúlyozni.

Fotó: Graziano Bongiovanni


KÉK-FEHÉR CSOKIGYŰJTÉS AZ ÁLLAMI GONDOSKODÁSBAN ÉLŐ GYERMEKEK SZÁMÁRA

A Szegedi Csillagai projekt örömmel csatlakozott az MTK csapatának idei KÉK-FEHÉR CSOKIGYŰJTÉS kampányához, melynek kedvezményezettje most a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató intézmény. November 5. és december 5. között az MTK Budapest, valamint a PICK Szeged Kézilabdacsapat mérkőzésein, december folyamán pedig a Szegedi Kortárs Balett Diótörő előadásain várjuk a közönség csokoládé felajánlásait, mellyel az állami gondozásban élő gyermekek karácsonyát tehetjük közösen szebbé.

A Szeged Csillagai együttműködés hamarosan újabb akciókkal és projektekkel jelentkezik, a részletekről folyamatosan beszámolunk csatornáinkon, oldalainkon.

Találkozzunk személyesen az előadásokon, valamint a mérkőzéseken!

    PICK Szeged Kézilabdacsapat közösségi oldalai

            Szegedi Kortárs Balett közösségi oldalai